Fusietraject

Fusietraject

Bericht voor de leden van de voetbalverenigingen in Hollandscheveld

7 oktober 2024

 

Algemene ledenvergadering

Tijdens de Buitengewone Algemene Ledenvergadering van v.v. Hollandscheveld en s.v. HODO op 19 juni 2024 is besloten verdere stappen te zetten in het fusieproces van de voetbalverenigingen in Hollandscheveld. Het doel van de fusie is om voetbal in Hollandscheveld te versterken door één stabiele vereniging te creëren met een sterke jeugdopleiding, meer binding, en betere prestaties. De uiteindelijke start van de nieuwe verenging is gepland voor september 2026.

Fusiecommissie

De fusiecommissie is inmiddels meerdere keren bij elkaar gekomen. Er zijn vier personen bereid gevonden om in de overkoepelende fusiecommissie plaats te nemen: oud-voorzitter Herman Okken namens s.v. HODO, oud-voorzitter Erwin Slomp namens v.v. Hollandscheveld, en onafhankelijke commissieleden Jetze Cappendijck en John Bierling.

 

Werkgroepen

In de komende weken worden de werkgroepen samengesteld. Meerdere personen hebben zich al aangemeld. Voor een volledige bezetting gaan we ook zelf leden benaderen. Hierbij hebben we rekening gehouden met het feit dat de bestaande verenigingen qua vrijwilligersbezetting ook gewoon door moeten lopen. Kortom, een uitdaging waar we met z’n allen de schouders onder moeten gaan zetten. We zullen gaan starten met de volgende werkgroepen:

  • Organisatiestructuur
  • Juridische Zaken
  • Financieel
  • Cultuur
  • Accommodatie
  • Kantine
  • PR- en Sponsorzaken
  • Technische Zaken

 

De werkgroepen komen op 11 november 2024 om 20.00 uur voor het eerst bij elkaar in het Anker.

De afgelopen periode hebben we gemerkt dat met name de start op 2 locaties tot vragen leidt. We kunnen hierover mededelen dat de beide besturen gezamenlijk intensief overleg hebben, met de Gemeente Hoogeveen, over een nieuwe locatie voor onze nieuwe vereniging.

De fusie brengt veel voordelen met zich mee omdat het ons de mogelijkheid geeft onze krachten te bundelen en als voetbal een sterkere gemeenschap binnen Hollandscheveld te vormen.

Samen creëren we een inclusieve en toegankelijke vereniging waar iedereen welkom is en waar we kunnen groeien en bloeien. Met het huidige enthousiasme en de voortvarendheid binnen de verenigingen en de besturen zijn wij ervan overtuigd dat deze fusie een succes wordt en voetbal in Hollandscheveld een sterke toekomst heeft.

 

Heb je vragen over de fusie en/ of de werkgroepen dan kan je contact opnemen met de fusiecommissie.

De fusiecommissie